Камео

  • eZPublish
  • React
  • Redis

Дигитална платформа за инвестирање у грађевинске пројекте малих и средњих предузећа - водећа у Скандинавији!

Slider
  • 'Crowdlending' систем за онлајн финансирање
  • Банк-ИД регистрација, аплицирање и потписивање уговора
  • Исплата средстава у року од 24 часа
  • Аутоматско рапортирање пореској управи
  • Време одзива сајта: 0,5 секунди
  • Просечна брзина инвестирања: 300.000 ЕУР/минут
  • Број регистрованих инвеститора: 29.000
погледајте веб страницу

Камео је дигитална платформа за тзв. 'crowdfunding' што у преводу значи да више приватних или физичких лица истовремено може да финансира један исти пројекат. Класичан 'crowdfunding' представља заправо куповину власничког удела у једном грађевинском пројекту или фирми. У случају Камеа, ради се пак о позајмљивању средстава за извођење одређеног пројекта, тако да се тај начин зове 'corwdlending', што би у пренесеном значењу представљало неку врсту народног зајма.

Систем се заснива на онлајн апликацији која омогућава регистрацију клијената (позајмљивача и инвеститора), приказивање актуелних пројеката, пренос средстава са банковних рачуна, доставу и склапање уговора, као и њихово потписивање у дигиталном формату уз помоћ тзв. Банк-ИД апликације.

Позајмљивач новца, правно лице, може се надати да ће зајам добити у неупоредиво краћем року него што је то случају када се за исти зајам обраћа банци. Инвеститори пак, могу да рачунају на добит у висини од 5-13% на годишњем нивоу, у зависности од врсте пројекта и ризика који пројекат са собом носи.

Камео Финтек платформа коју је саставио ZWEBB омогућава да читав процес буде аутоматизован и надгледан од једне или највише две особе, независно од тога колико пројеката се истовремено финансира. Може се слободно рећи да платформа мења приближно 10-15 банкарских службеника, колико би било потребно за обраду оволиког броја зајмова и података истовремено. 

Сви пројекти као и њихови токови контролишу се директно од стране пореске куће, тако да је онемогућена било каква малверзација или прање новца. Камео задржава право да искључи из процедуре сваког за кога се посумња да се бави недозвољеним радњама или где је порекло новца спорно.

За непуне две године Камео је остварио обрт капитала у вредности од 16,3 милиона eвра. Камео тренутно бележи и највећи раст у односу на конкуренте (период 2017-2018).

Ово је иначе наш први Финтек пројекат на којем радимо од 2015. године. Камео је најпре лансиран у Шведској 2016. године, да би годину дана касније доспео на норвешко тржиште, а у новембру 2018. године, лансиран је и у Данској.

Након више од три године постао је водећа crowdlending платформа на тржишту Cкандинавије. У децембру 2019. год. један зајам од 150.000€ потпуно је финансијски покривен од стране Камеових инвеститора за свега 25 минута. У финансирању овог зајма учествовало је 130 инвеститора (приватних лица), што значи да је на платформи инвестирано и склапано 5,2 уговора о зајму у минути!

Упознајте Камео на: www.kameo.se /.no /.dk

Техничке карактеристике

Платформа Подржава све web-платформе
Радно окружење Linux, HTML5, React.js, PHP, MySQL
Контролни панел eZ Platform Enterprise

Контактирајте ZWEBB

cва поља су обавезна